onsdag 22 juli 2009

Strawberry Cupcakes med Strawberry Cream Cheese Frosting

Upplagd av hello-emma kl. onsdag, juli 22, 2009



Jag kunde såklart inte bestämma mig vilka cupcakes som jag skulle göra idag. Mamma blev trött på mig och sa åt mig att göra jordgubbs cupcakes - inte något jag skulle valt i första hand (eftersom bär och frukt i bakning inte riktigt är min grej) men de var verkligen hur goda som helst och jag ångrar absolut inte att det till slut blev dessa cupcakes.

Här får ni receptet så ni också kan få njuta av de här godingarna!

Cupcake recept (till ca 12 st cupcakes):

1.5 dl jordgubbar (färska eller frysta - båda går bra men det blir bäst och godast med färska)
3.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
0.5 dl mjölk (3%)
2 tsk vaniljsocker
110g rumstempererat smör
2.5 dl socker
1 stort ägg
2 stora äggvitor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader C & sätt ut formar i en muffinsplåt (kolla under katekorin "test" så ser du hur de skulle bli utan muffinsplåt)
2. Mixa jordgubbarna till en puré
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
4. Blanda ihop mjölk, vaniljpulver och jordgubbspuré i en liten skål. Ställ åt sidan.
5. Vispa, i en annan skål med elvisp, smör tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt lite socker då och då, fortsätt vispa på låg till medium hastighet tills det är vitt. Tillsätt ägget och äggvitorna och vispa precis ihop.
6. På låg hastighet, vispa i hälften av mjöl blandningen. När det är blandat, vispa i jordgubbsmjölken, vispa precis ihop det. Blanda i resten av mjölblandningen och vispa tills allt precis blandats ihop.
7. Fyll formarna till 3/4 och grädda i ugnen ca 20-25 minuter, eller tills cupcaken är torr rakt igenom. (När du inte får upp smet på provstickan)

Strawberry Cream Cheese Frosting:

1 dl färska jordgubbar
100 g margarin eller smör
150 g cream cheese (kylskåps kall)
1 tsk vaniljsocker
7 dl florsocker (eller 6 dl florsocker & 1 dl florsocker med jordgubbssmak)

Gör så här:

1. Mixa jordgubbarna till en puré.
2. Vispa, på medium hastighet, smör tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt cream cheesen. Vispa tills det precis har blandats samman.
3. På låg hastighet, vispa ner florsocker och blanda tills allt är en smet. Tillsätt jordgubbspurén. (om frostingen är för rinnig, tillsätt då mer florsocker)
OBS! Vispa inte mer än vad som behövs, frostingen kan då få in för mycket luft.
4. Ställ in i kylskåp i ca 30 minuter med plast över.
Sprista ut på cupcakesen när de svalnat. Dekorera med färska jordgubbar.

Tips:
-Provsmaka frostingen innan så den inte tar för mycket smak av cream cheesen
-Om frostingen är för lös tillsätt mer florsocker.

3 kommentarer on "Strawberry Cupcakes med Strawberry Cream Cheese Frosting"

hello-emma on 4 augusti 2009 kl. 04:59 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
hello-emma on 4 augusti 2009 kl. 05:02 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emilies Skafferi on 4 augusti 2009 kl. 07:07 sa...

Åhh vilka smarriga capcakes du har bakat! jordgubb låter jättegott:)

Skicka en kommentar

 

Cupcakes 'n' stuff! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez