torsdag 17 september 2009

500 Cupcakes recept 3: Low Fat Ricotta Cheesecake Cupcakes (Oreo/Cookies n Cream mini cheesecakes)

Upplagd av hello-emma kl. torsdag, september 17, 2009
Reaktioner: 


Jag älskar oreo kakor! Speciellt "fudge covered oreos" mmmumms! Av detta receptet blev det några med oreo kakor i, några med blåbär, jordgubbar, hallon och några naturella. Min favorit blev lätt de med oreo kakor i, jätte goda verkligen!

Ricotta Cheesecake Cupcakes:

2.4 dl (1 cup) digestive smulor
3 msk smält margarin
2 msk honung
2 burkar ricotta ost
4 ägg
3.5 dl (1½ cup) florsocker
smaksättning som nötter, bär eller hackade oreokakor (varför inte andra sortes kakor?) låt fantasin flöda!

Sätt ugnen på 160 grader. Ställ upp 12 muffinsformar i en muffinplåt.

Blanda ihop digestivesmulorna, det smälta smöret och honung i en matberedare. Lägg 1 msk av blandningen i varje form och tryck ut så det täcker hela bottnen. (Om du vill ha oreo kakor i, lägg en oreo i botten i varje form istället för detta.)

Vispa upp ricotta osten i en stor skål tills den är mjuk. Vispa ner äggen och florsockret och vispa på medelhastighet tills allt har kombinerats. Häll i smaksättning. Fyll formarna med smeten.

Grädda i 25 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna i 5 minuter innan du tar upp dem ur muffinsplåten. För över till galler och låt svalna helt!

3 kommentarer on "500 Cupcakes recept 3: Low Fat Ricotta Cheesecake Cupcakes (Oreo/Cookies n Cream mini cheesecakes)"

Recept bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept on 18 september 2009 05:16 sa...

Låter inte så dumt det. Kram

Anonym sa...

Hej vad är detta för recept kan du slänga upp det :)?

hello-emma on 19 mars 2010 14:44 sa...

Sådär då var det upplagt!

Skicka en kommentar

 

Cupcakes 'n' stuff! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez