onsdag 2 december 2009
Outrageous upside down Dulce de Leche Brownies
Wow! Dessa var verkligen mycket godare än vad jag först trodde! Godare än de ser ut också för den delen, de ser lite.... annorluna ut? Dessa brownies är bland det godaste jag har ätit! Ett måste att prova på.
Outrageous upside down Dulce de Leche Brownies
12 brownies
115g smör i bitar
75g hackad vit choklad
125g hackad ljus choklad
1/2 dl kakao
3 stora ägg
2.4 dl (1 cup/200g) socker
2 tsk vaniljsocker
2.4 dl (1 cup/140g) mjöl
3/4 - 1 burk Dulce de Leche
Sätt ugnen på 175 C.
Klä bottnarna och sidorna av en ungssäker form med aliminium folie och smöra. (eller använd en aluminium plåt och smöra som jag gjorde)
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt hackad vit & ljus choklad och rör om. Låt smälta samman. Ta bort från spisen och vispa (för hand) i kakao tills allt är slätt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa tills allt är en smet. Blanda sedan i sockret, vaniljsockret och mjölet.
Häll 1/3 av smeten i formen. Klicka ut 1/3 av dulce de lechen på smeten och dra en kniv i kolan så den sprids ut. Häll över resterande brownie smet och klicka ut resten av dulce de lechen. Dra en kniv i kolan så den sprids ut fint.
Grädda i 30-35 minuter. Låt svalna helt. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
(Dessa brownies är mycket godare dagen efter de gräddas.)
Detta är nog mitt favorit recept på brownies, har ni något favorit recept på brownies?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer on "Outrageous upside down Dulce de Leche Brownies"
Måste erkänna att den ser lite halvläbbig ut, men det är å andra sidan då det brukar vara som godast!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender? Fylld med recept, tävlingar och julpyssel...
www.bagerskan.se
Kram Karin
Åh det där låter ju jättespännande!
Absolut ett recept som ska sparas och prövas :)
Skicka en kommentar