tisdag 4 augusti 2009

Cupcake Pops

Upplagd av hello-emma kl. tisdag, augusti 04, 2009
Reaktioner: 




För ett tag sen så gjorde jag Bakerellas cupcake pops.
Jag trodde verkligen inte de skulle vara så goda som de var. De var hur goda som helst och tog hur lång tid att göra också men det var det värt för mums! Ni måste pröva dessa själva. :) Jag gjorde med jordgubb och chokladsmak, tyckte jordgubb blev godast & bäst i konsistensen. (Gjorde choklad först så lärde mig att jag skulle ha inne kakan i ugenen länge så den blev riktigt torr)

Jordgubbs cupcake recept:
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Några droppar röd karamellfärg
ca 1 dl florsocker med jordgubbsmak

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör och mjölk.

4. Blanda vetemjöl, florsocker med jordgubbsmak, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Tillsätt några droppar röd karamellfärg så du får en rosa smet.

5. Häll ut smeten i en ungssäker form.

6. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-30 minuter eller tills kakan är helt torr.

Jordgubbs cream cheese frosting:
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g florsocker med jordgubbsmak (alt 100gram florocker & 200 gram flosocker med jordgubssmak)


1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt

2. Vispa i Philadelphiaosten.

Cupcake pops:

1. Kör kakan i en mixer.

2. Blanda i frostingen.

3. Forma lagom stora, runda bollar av degen och ställ på en bricka som tål frysen.

4. Täck med aliminium- eller plastfolie och ställ in i frysen i ca 15 minuter. (eller kylskåpet över natten)

5. Ta ut bollarna ur frysen och forma de lite mer ovala. Använd en liten, blommformad "cookie cutter" för att forma de till cupcakes. Tryck igenom de till ungefär halva.

6. När alla är formade, täck med aliminium- eller plastfolie och sätt in i frysen ca 5-10 minuter.

7. Under tiden smält mjölkchoklad och vitchoklad. När chokladen är smält blanda i lite karamellfärg i den vita chokladen.

8. Ta ur mini cupcakesen ur frysen och börja doppa bottnarna i mjölkchokladen, ställ på bakplåtspapper och tryck ner en klubbpinne. (till ungefär hälften) Låt torka.

9. Doppa toppen av cupcake popsen i rosa choklad och dekorera med smarties/non stop och strössel. Låt torka.


Tips:
-Gör kakan mycket torr annars blir det för kletigt för att det ska gå att rulla bollar av degen.
-Färga vit choklad med karamellfärg
-Det tar lång tid så se till att du har tid att sitta en bra stund. (du kan göra kakan ocg frostingen och blanda ihop de, sen ställa in det i kylskåpet över natten, men om du vill göra det samma dag; ställ in i frysen ca 15-20 minuter.
- Det går att använda vilket cupcake recept och frosting till dessa - välj din favorit!

9 kommentarer on "Cupcake Pops"

Cutecakes-Paulina on 5 augusti 2009 12:38 sa...

Tack för kommentarerna:)!
Vilka fantastiska pops, vill också göra såna nån gång!

Hemma hos Klara... on 5 augusti 2009 13:17 sa...

Har också gjort dessa pops. Synd bara att det tar sån tid att göra det hela... alla fall för mig med barn springandes runt benen. Supergoda och populära är de i alla fall.

/Helena

åsa - hello sugar! on 6 augusti 2009 01:07 sa...

jag har faktiskt fortfarande inte testat att göra pops men guuuud vad dom är söta! :)

hello-emma on 10 augusti 2009 23:27 sa...

Paulina & Åsa jag tycker verkligen ni ska pröva er på dessa! & precis som Klara säger - det tar så himla lång tid! Men när man inte har något speciellt at göra så kan man fördriva sin dag med att göra sånna här! :) Hur goda som helst, verkligen!

Sandra drömkaka on 13 augusti 2009 13:01 sa...

Det här måste jag verkligen prova låter hur gott som helst! & fint blir det dessutom & det är ju bara ett stort plus :)

June on 29 november 2009 06:11 sa...

Nam de så gode ut, jeg skal prova lage slike!:D

June on 30 november 2009 13:51 sa...

Jeg og Viktor skulle lage slike, men så forsto han ikke hva jeg mente med små cupcakes som minte mig om godis xD , så vi laget vanlige cupcakes :D De ble gode:

http://zebrastriper.blogg.no/1259617563_june_og_viktors_cupca.html

Hanna sa...

Ett ganska gammalt inlägg, men jag hoppas du ser det här ändå... Vilken cookie cutter använde du? Och vart kan man köpa den? :)

hello-emma on 28 januari 2010 08:33 sa...

Egentligen ska man ju använda en blomformad cc men jag använde faktist en stjärnformad liten plastform som fanns med en leklera förpackning och det funkade fint! Man kan köpa en bättre och sådan man ska använda här: http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=208

Skicka en kommentar

 

Cupcakes 'n' stuff! Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez